Posted in Att fotografera hästar

Att fotografera självporträtt

Att fotografera självporträtt Posted on 5th februari 2022

Att fotografera är väldigt roligt och det är en hobby som har växt allt mer i popularitet de senaste åren. De flesta väljer att fotografera olika typer av motiv men ett motiv som ofta glöms bort är det fotografiska självporträttet. Att ta bilder på sig själv på en lite mer seriös nivå är både roligt nu och fantastiskt roligt i framtiden men man kan blicka tillbaka på och minnas sitt liv genom fotografierna. Fotografiska självporträtt kan även vara väldigt vackra för andra att titta på.

Att använda sig av smink

När man ska fotografera sig själv finns det såklart vissa saker som kan vara bra att tänka på. För det första är det inte säkert att man på fotografiet ser ut exakt som man gör när man tittar sig i spegeln när det kommer till färger ljus och värme i bilden. Har man till exempel väldigt starka lampor i en fotostudio är det svårt att få ljuset i ansiktet att se helt naturligt ut utan smink. Att använda sig av olika typer av smink till exempel en bronzer kan vara ett sätt att få bilderna att se mer naturlig och levande ut. Med hjälp av sminket kan du också accentuera de ansiktsdrag om du vill ska framgå extra tydligt i bilden.

Övrigt att tänka på

När du ska fotografera dig själv är det såklart också viktigt att tänka till innan på hur du vill att kompositionen i bilden ska se ut. Ska det bara vara en bild på dig eller vill du bidra med andra saker i bilden som kan få den att säga något mer. Övriga saker som kan vara bra att tänka på är också utrustningen och hur man använder den. Många tror kanske att en bra utrustning är det viktigaste men det absolut viktigaste är att man kan hantera den på ett professionellt sätt.

magnetism