Posted in Att fotografera hästar

Teamjobb eller freelance?

Teamjobb eller freelance? Posted on 11th juli 2020

Det är svårt att veta om en fotograf är fågel eller fisk. Han föredrar avstånd framför närhet, och slår sig gärna ner på en spansk ö och bygger upp en så fri tillvaro som möjlig. Men samtidigt älskar han minglet och söker upp lekplatserna där vackra människor visar upp sig. Om han är krigsfotograf så får han dela förhållandena med de stridande, han klarar alltså av att leva nära människor när han måste för att sköta sitt jobb.

Ett lyckat samarbete

I software-utveckling är teamwork att föredra, när Beetroot sätter upp en grupp för ett projekt är 6 till 7 människor inblandade. Ukraina är ett perfekt land att samarbeta med om man vill göra prisvärda WordPress-projekt, det finns många högutbildade IT-tekniker där. Hur klarar företaget att undvika kulturkrockar mellan Ukraina och Sverige?

Programmerare pratar samma språk, det kallas kod. En IT-konsult i Stockholm och en designer i Kiev passar ihop som gin och tonic.

Fotojournalistik.

En kamera har bara en avtryckare, den kan inte skötas av två personer samtidigt. Men som freelancer är en fotograf beroende av att kunna anpassa sina bilder till text. Han kan inte ta bilder i badrummet utan måste hitta en händelse att fota och han måste samarbete med en journalist som skriver. Ett fotografi kan inte fungera utan ett samband.

magnetism