Posted in Att fotografera bröllop

Vad är viktigast att tänka på?

Vad är viktigast att tänka på? Posted on 10th september 2018

Man kan inte komma ifrån att det är mycket fint att fotografera bröllop. Trots all den stress och nervositet det ofta innebär för fotografen är det ofta mödan värt när brudparet får sina bilder.

När man ska fotografera ett bröllop får man aldrig glömma bort att timing och planering är A och O. Fotografera bör man göra som man brukar, då vet man hur allt fungerar men kontakten med brudparet måste alltid fungera. När det gäller bröllop har man bara en chans att fotografera och det får inte bli fel. Det är därför viktigt att man inte tar några onödiga risker. Nervositeten är ofta mycket stor, men efter några bilder kommer man att känna sig som hemma. Ofta ser många bröllop likadana ut, och så länge man lär känna personerna och är beredd på vad som komma skall brukar allt gå bra.

Om man är osäker eller liknande kan det vara en mycket god idé att rådfråga en mer erfaren fotograf. Om denne ska iväg på ett bröllop finns det stor chans att man kan få följa med som assistent till denne. Man kan få många tips av att se hur en annan fotograf arbetar men man får aldrig glömma bort att man måste finna sitt eget arbetssätt. Någon annans sätt att fotografera kanske inte alls passar individen och då måste man göra på sitt sätt för att bilderna ska bli bra. Det gäller att prova sig fram under mindre krävande omständigheter. När bröllopet väl är igång ska allt sitta!

magnetism