Posted in Att fotografera hästar

Airpods – naturfotografens bästa vän

Airpods – naturfotografens bästa vän Posted on 22nd december 2020

Naturfotografi skulle kunna kallas bröllops- eller mingelfotograferandets raka motsats. Även om det handlar om samma medium är det mycket olika sätt att ta bilder på och kraven skiljer sig radikalt. När du ska fota en fest bör du vara snabb, arbeta med höga ISO-inställningar eller blixt, befinna dig i konstant rörelse och ta många bilder. Som naturfotograf ska du vara stilla i flera timmar, hålla dig på en lägre ISO-nivå och satsa mer på att arbeta metodiskt och genomtänkt.

Naturfotografen behöver också mer kunskap om sitt subjekt. Visst är det bra att veta vilken stil bröllopet ska gå i och om festen ska vara högtidlig eller humoristisk men mycket mer än så behöver den som ska fotografera inte kunna. Ska du däremot ta bilder på en viss djurart eller olika slags växter måste du lära dig mycket om deras habitat, när på året eller dagen de kan observeras, hur de rör sig eller vilka färger de har. Blåa och röda blommor är till exempel svåra att göra rättvisa på bild och en fågels flykt fångas enklare under specifika ljusförhållanden.

Förbered dig väl

Det är enormt givande att fota ute i naturen men det finns också ett stort aber som många fotografer har svårt att tacklas med: tristess. Att få den perfekta bilden ute i skogen eller vid sjön kräver att du sitter i timmar tills tillfället presenterar sig. Eftersom du måste vara observant kan du inte sitta och läsa eller spela spel under tiden, och du bör hålla dig så stilla som möjligt för att inte skrämma bort djuren. Det kan också krävas att du vandrar ganska långt för att hitta den perfekta platsen att fota från. Här kan bra hörlurar bli räddaren i nöden!

Genom att skaffa ett par airpods får du inte bara ett perfekt ljud, du får också total rörelsefrihet och riskerar inte snärja in dig i någon sladd då du plötsligt ska ta den där fantastiska bilden på skarven som precis fångat en fisk eller rådjuret som springer förbi. Du kan vara alert samtidigt som du lyssnar på musik eller din favoritpodcast och det blir inga som helst problem att vänta på det rätta tillfället. Tänk dock på att inte lyssna på allt för hög volym då du samtidigt vill vara medveten om dina omgivningar.

magnetism