Posted in Utrustning för fotografen

Bra kamerahus

Bra kamerahus Posted on 20th juli 2018

Som fotograf är det alltid viktigt att tänka på vilka kameror man använder. Man måste känna sig trygg med sin kamera. Vissa modeller fastnar man aldrig för, medan man känner sig som hemma med andra direkt från start.

Det kan vara klokt att inte bara skaffa ett kamerahus. En erfaren fotograf ser alltid till att ha minst två olika kameror med sig i kameraväskan. För det första har man då alltid en säker backup om den första kameran krånglar och för det andra kan man enkelt skifta mellan olika objektiv bara genom att ta upp en annan kamera. Det finns också kameror som är bra på olika saker. Det kan vara värt att kolla upp lite extra om det är fotografering man vill satsa på.

Något som blivit extremt populärt under senare tid är så kallade drönare. Dessa är som små helikoptrar eller flygmaskiner, som man kan fästa en kamera på. Man kan sedan flyga drönaren på hög eller låg höjd och ta bilder eller filma. Man kan via en app eller liknande se precis samma saker som drönaren ser. På så sätt kan man enkelt veta när ett objekt är i fokus och när man ska trycka av. Drönaren är ofta mycket bra om man vill ta överblicksbilder på en omgivning, bilder på ett hus eller kanske en temabild på ett bröllop eller en stor fest. Med drönaren kan man få med alla besökare och man ser ofta stämningen på ett helt annat sätt uppifrån än vad man gör på en bild som är tagen nerifrån marken. Om man vill satsa på denna typ av fotografering är en drönare alltså väl värd pengarna.

magnetism