Posted in Utrustning för fotografen

Objektiv

Objektiv Posted on 26th juni 2018

Som fotograf är det också bra att ha flera olika objektiv i sin kameraväska. Det är dessa som bestämmer hur perspektivet ska bli, samt hur långt man kan zooma. Det kan ofta vara bra att både ha zoomobjektiv, fasta objektiv och vidvinkelobjektiv i väskan. Ett vidvinkelobjektiv används till exempel när man vill ta bilder på en större omgivning utan att behöva gå längre bort. Dessa objekt kan användas till det mesta, från film till natur och porträtt.

Ett zoomobjektiv kan vara bra att ha om det man vill fotografera befinner sig på långt avstånd. Om man vill fotografera vilda djur, på tävlingar av olika slag med mera kan dessa objektiv komma väl till pass. Zoom kan helt enkelt användas vid alla tillfällen när man inte kan komma så nära objektet som man önskar.

Om man vill ta riktiga närbilder är ett makroobjektiv att föredra. Detta objektiv ger skärpa också på mycket nära håll. Kameran kan i princip hållas rakt ovanför en blomma eller liknande och trots allt blir bilden skarp och alla de fina detaljerna kommer med. Dessa objektiv är mycket lämpliga för just bilder av blommor, insekter och liknande.

magnetism