Posted in Att fotografera hästar

Kläder för fotografen

Kläder för fotografen Posted on 2nd november 2019

Som fotograf är du ute i väldigt varierande väder och du kan ganska snabbt inse att kläderna är väldigt viktiga. Om du ska arbeta i flera timmar och det plötsligt börjar regna är det antagligen inte speciellt trevligt att stå där i bara ett linne och frysa. Om du ser till att ha lite extra kläder i fotoväskan kommer du att tacka dig själv den dagen vädret inte visar sig från sin bästa sida.

Varma kläder för vintern

Det kan förekomma att du måste fotografera utomhus på vintern. Det är inte alls trevligt att stå och frysa. Du kan inte röra på dig när du ska ta bilder och det gör att du behöver extra kläder på dig. Ett bra plagg är en jacka som Canada Goose herr och den kan användas även när det snöar. Den här jackan kommer garanterat att hålla dig varm när du är utomhus.

Skydd i regn

Om det regnar behöver både du och kameran skydd. Om du ska fotografera en hästtävling avbryts den till exempel inte bara för att det regnar lite. En regnjacka eller en regncape är alltid bra att ha i väskan. Det tar inte mycket plats. Dessutom kan du lägga ner en liten plastpåse som du kan trä över kameran om regnet tar i all för mycket.

Att passa in i omgivningen

Som fotograf är det viktigt att man passar in i den aktuella omgivningen. Om man till exempel ska fotografera ett bröllop är det inte så lämpligt att komma dit i en lång, vit klänning eller liknande. Ska man fotografera en hästtävling är det klokt att inte välja kläder som låter mycket eftersom att det kan skrämma hästarna. Om man har möjlighet kan det vara klokt att man pratar med kunden om teman eller liknande på eventet som ska fotograferas. Då kan man få en liten hint om vilka kläder det egentligen är lämpligt att bära.

Förvaring i kläderna

Som fotograf är det alltid viktigt att man har med sig allt man behöver för sitt arbete. Det är därför klokt att se till att man kan förvara saker i sina kläder. Fickor av alla de slag är alltid positivt. Det kan både behövas små och stora fickor, med och utan dragkedjor. När man är ute och fotograferar kan man behöva lägga linslock någonstans, man kan behöva lägga ner lite rengöring för kameran med mera. Det finns situationer då man inte man ha med sig en stor kameraväska med mera och då får man försöka samla det man behöver i kläderna. Olika museum är ett sådant ställe där det ofta inte omtyckt att man har med sig stora kameraväskor och ibland får man inte ens ha med sig ett stativ.

magnetism