Posted in Utrustning för fotografen

Kringutrustning

Kringutrustning Posted on 21st mars 2019

En fotograf har också en hel del kringutrustning i sin kameraväska. För det första bör alltid ett rengöringsset finnas med i väskan. På så sätt kan man enkelt rengöra kameran eller linsen om det så krävs. I detta kit bör det finnas en liten borste, en blåsbälg, bomullstops samt rengöringsvätska. Med detta kommer man långt. Om man befinner sig i en dammig omgivning är detta extra viktigt då damm inte bara kan förstöra bilderna utan också hela kameran.

Om man ska fotografera när det regnar är ett regnskydd till kameran bra att ha. Det finns speciella vattentäta hus till kameror men dessa kostar ofta en del. En plastpåse med hål för objektivet och lite tejp fungerar ofta utmärkt. Genom att trä påsen över huvudet får man som fotograf också en del skydd mot regnet och man kan ta bilder i lugn och ro utan att behöva bli blöt.

Det finns också flera typer av filter man kan ha nytta av som fotograf. Vissa av dessa tar bort reflektioner från vatten, solljus med mera. Andra skyddar mot skadlig strålning och liknande. Oavsett vilket filter man har skyddar det linsen mot repor.

magnetism