Posted in Att fotografera hästar

Mycket viktiga detaljer

Mycket viktiga detaljer Posted on 14th maj 2019

När man fotograferar hästar är det mycket viktigt att tänka på att fotografera rätt steg. Om hästen travar ska alla benen vara i luften för att bilden ska bli som bäst. Även när ett framben och ett bakben är lyft kan man få till en fin bild. Om en häst galopperar är det dock finast om alla ben, eller endast ett bakben är i marken. Man ska alltid undvika galoppbilder där hästen bara har det ena frambenet i marken eftersom hästen lätt ser okoncentrerad ut på dessa bilder.

Om ljuset är varierande, till exempel om det är växlande molnighet ute, är det extremt viktigt att hela tiden ha koll på sina inställningar. Vita hästar är de allra svåraste att fotografera i detta väder. Om man har ställt in inställningarna när en vit häst varit ute i molnigt väder blir bilderna katastrof om solen plötsligt kommer fram.

När man fotograferar hästar är det också en fördel om man tänker på att få horisontlinjen rak. Detta sparar en hel del tid i redigeringen. Dessutom bör man tänka efter var solen står. Hårda skuggor och fläckar i bilderna på grund av solen är inte eftertraktade.

magnetism