Posted in Att fotografera hästar

Reklambilder för bröllopsfotografering

Reklambilder för bröllopsfotografering Posted on 16th april 2019

Vill du ta modellbilder? Kanske för att ha som reklam för din egen verksamhet? Det är vanligt att man låter ett eller flera par agera brudpar och sedan använder de bilderna i sin egen marknadsföring. Då har man mer fria händer hur och i vilka kanaler man postar bilderna, än om det hade varit riktiga bröllopsbilder man tagit vid ett bröllop man fotograferat. Precis som vid ett riktigt bröllop är det viktigt att brudparet är fixade och klädda för att gifta sig. Det ska kännas som om man tittar på äkta bröllopsfotografier och alltså varken kännas som fotomodeller stylade för fotografering eller som några som bara ”leker bröllop”.

Självklart behöver man inte köpa bröllopskläder, utan kan hyra både klänning och frack eller kostym. Ibland finns det att låna i bekantskapskretsen. Det är dock viktigt att kläderna passar perfekt eftersom man omedvetet ser även sådana detaljer i bilden. Brudens frisyr är en viktig del av hennes utseende på bröllopsdagen, oavsett om hon har långt eller lite kortare hår. Ni behöver inte ta henne till en frisör utan kan själva fixa till bröllopsfrisyren med en locktång och några hårnålar. Börja med att locka håret i mjuka, medelstora lockar som faller snyggt över axlarna. Fäst sedan upp det med hårnålar och stick fast några små blommor som matchar de hon har i buketten. Om hon själv är duktig på sminkning kan hon sminka sig som till en lite mer sofistikerad fest. Om det är en varm sommardag är det bra med puder i ansiktet på både brud och brudgum, för att minska risken för blank hy som syns på fotografierna.

Det är en bra idé att arbeta med mer än ett par, för att kunna ta olika typer av bilder och på olika platser. En serie kan vara klassiska porträtt i färg och i svartvitt, en annan serie kan vara mer konstnärliga och moderna medan en tredje serie kan vara bilder med lite humor, där brudparet får spexa lite på några av bilderna. Tänk gärna på att paren inte bör vara för lika varandra så att inte alla blir i samma ålder, typ av utseende, kön och så vidare. Visa dina blivande kunder din bredd, men också vad som gör din stil unik.

Bröllopsfotografier är ofta tagna utomhus, men våga visa din kompetens genom att också ta snygga bilder inomhus samt utomhus under sämre väderförhållanden. Hur blir det ett fint bröllopsporträtt när det regnar, snöar eller blåser ute? Det kan vara nog så romantiskt med ett porträttfoto av paret under ett stort paraply, samtidigt som det visar att du är en professionell fotograf som har läget under kontroll – till och med när vädrets makter vill motarbeta dig. De här bilderna som är arrangerade kan du som sagt använda som du vill i din marknadsföring, vilket kommer att underlätta för dig då du slipper kontakta brudpar för godkännande av publicering varje gång du har ett nytt ställe eller sammanhang där du vill synas.

magnetism