Posted in Att fotografera bröllop

Tänk på detta när du fotograferar!

Tänk på detta när du fotograferar! Posted on 22nd juni 2019

När det gäller själva bröllopsdagen är det alltid viktigt att komma i tid. Det är bättre att vara en timme för tidig än fem minuter för sen. Man kan alltid göra något när man väl är på plats. Man kan ta några bilder för att testa det dagsaktuella ljuset eller kanske finna en plats för sin utrustning. Om det är gott om tid kan man också ta en del bilder på miljön för att visa vad som är typiskt för platsen eller dagen. Vackra träd, djur, statyer eller liknande gör sig bra på bild.

När bröllopet är igång ska man alltid fokusera på att brudparet är med. Det betyder dock inte att gästerna ska glömmas. Barn, vuxna, eller kanske till och med djur bör också få vara med på bilderna. Allas glädje ska finnas med. Som brudpar gillar man alla de man bjudit och det är viktigt att man också får med dem på fotografierna. Samma sak gäller när det är vimmelfoto på gång. Många fotografer kan må dåligt över att nästan smygfotografera. Alla vill inte vara med på bild, och det bör man ha förståelse för. Dock vill brudparet minnas alla som varit med på deras stora dag. Som fotograf bör man bara klicka och le, och säga några trevliga ord oavsett vem gästen är. Även när personer runt om tror att de fotograferats klart kan det vara bra att fortsätta ta bilder,

då är människor som mest avslappnade och bilderna blir ofta som allra bäst.

Under dagen är det också viktigt att bjuda på sig själv för att både kunna slappna av själv, men också för att brudparet ska slappna av. Det kan vara klokt att själv hoppa, grimasera med mera. På så sätt släpper ofta alla spänningar och även andra vågar visa sina rätta jag framför

kameran. Genom att som fotograf utstråla säkerhet i arbetet får man ofta bruden och brudgummen att vara som allra mest avslappnade.

När det är dags för porträtt kan det vara klokt att börja med att ta bilder på paret när de är tillsammans. Enskilda bilder är ofta bättre att spara tills de är lite mer bekväma inför kameran. Det kan därför vara klokt att avsätta lite extra tid till just porträtten. Mellan två till tre timmar brukar vara bra. Då slipper man oroa sig för förseningar med mera.

magnetism