Posted in Att fotografera hästar

Var kan du fota hästen?

Var kan du fota hästen? Posted on 10th december 2018

Det finns flera ställen där man kan fotografera hästen. Många väljer att fotografera inne i stallet, men det är ofta inte det bästa stället. Om hästen står i spilta kan det vara rent av olämpligt att fotografera då hästens proportioner ofta blir helt fel. Dessutom är ljuset inte alltid det bästa. Men var bör man då fotografera?

Fotografera hästen utan ryttare

Om man vill fotografera hästen utan ryttare inför till exempel en försäljning eller liknande kan det vara klokt att ta bilder i hagen med hästen helt lös. Om hästen har grimma eller inte spelar ingen roll. Man kan också ta bilder i paddocken eller på stallplanen om någon håller i hästen.

Fotografera häst och ryttare

Hästen tillsammans med en ryttare kan man ofta fotografera lite varstans. I skogen, i hagen på en barbackatur, i ridhuset eller ute på stallplanen kan fungera alldeles utmärkt. I ridhuset är belysningen dock mycket dålig och det är alltid bäst att undvika blixt. För det första kan hästen bli rädd och för det andra kastas ofta mycket skarpa skuggor som gör att det är svårt att få fram hästens unika och personliga drag.

magnetism